Βελονισμός στο Kea Challenge

0
530

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 1ου ορεινού αγώνα τρεξίματος Kea Challenge και σε συγκεκριμένους χώρους στους οικισμούς της Ιουλίδας και της Κορρησίας, θα γίνουν συνεδρίες βελονισμού από τον κ. Σταυρουλάκη Βαλάντη, πτυχιούχο απόφοιτο της Ακαδημίας Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής . Κάθε συνεδρία θα έχει μεγίστη διάρκεια 45 λεπτά και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού έως Τετάρτη 10 Απριλίου 2019. Το κόστος μιας συνεδρίας ανέρχεται σε 25 και απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο αθλητή, επισκέπτη ή κάτοικο της Κέας.

Κλείστε ραντεβού πατώντας εδώ

Ο βελονισμός είναι ένας κλάδος της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Οι μεσημβρινοί αποτελούν την βάση πάνω στην οποία στηρίζετε η εφαρμογή του βελονισμού που περιλαμβάνει την εισαγωγή βελόνων σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Σύμφωνα με τον Κίτρινο Αυτοκράτορα ( κεφ 27)

<< όπως στην γη υπάρχουν τα ποτάμια, έτσι και στο ανθρώπινο σώμα υπάρχουν τα αγγεία που φιλοξενούν το αίμα, και όπως στον ουρανό υπάρχουν οι κινήσεις των πλανητών, έτσι και στο ανθρώπινο σώμα υπάρχουν οι μεσημβρινοί. >>

Η εφαρμογή του βελονισμού συνιστάτε βασικά στην επαναφορά της ισορροπίας μεταξύ του οργανισμού και του περιβάλλοντος όπως και στην ισορροπία μεταξύ των οργάνων του σώματος. Επομένως χρησιμοποιείται και ως μέσο πρόληψης. Ο βελονισμός είναι πολύ ασφαλής και οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι, μίας χρήσης. Ο αριθμός των βελόνων διαφέρει σε κάθε συνεδρία, διότι εξαρτάται από το σύμπτωμα του πόνου. Οι βελόνες παραμένουν στο σώμα για περίπου 30 λεπτά, ενώ κάθε συνεδρία θα έχει μέγιστη διάρκεια 45 λεπτά.