Τετάρτη, Οκτώβριος 17, 2018

TINOS CHALLENGE - ΑΓΩΝΑΣ 20χλμ

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 08:30 θα δοθεί η εκκίνηση του 3ου ορεινού αγώνα Tinos Challenge

Με τον τερματισμό του αγωνίσματος 20χλμ + Castle Vertical θα λάβετε βαθμολογία για το Cyclades Trai Cup. Οι βαθμοί τερματισμού είναι: CTC_93ps . Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η εκκίνηση θα δοθεί στον προαύλιο χώρο της Μονής Ιεράς Καρδίας στο Όρος Ξώμβουργο και τα πρώτα χλμ της διαδρομής είναι κατηφορικά. Αποτελείται κατά 85% από παραδοσιακά πέτρινα και μαρμάρινα καλντερίμια και διαγράφει έναν μεγάλο κύκλο γύρω από το Όρος Ξώμβουργο.

Σε αντίθεση με το “άγριο” τοπίο της Εξωμεριάς και του Tinos Challenge 2016, ο αγώνας του Δεκέμβρη αν και χειμωνιάτικος θα σας αφήσει “πράσινη” εντύπωση! Λόγω των βροχοπτώσεων – που μπορεί να συμβαίνουν και κατά την διάρκεια του αγώνα – τα ποτάμια και ρέματα της Τήνου θα έχουν νερά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα χρειαστεί να βραχείτε για να τα διασχίσετε.

Η Τήνος αποτελείται από 62 οικισμούς και για το Tinos Challenge 2018 επιλέξαμε 13 από αυτούς. Ο αγώνας ξεκινά “ψηλά”, στο μοναστήρι της Ιεράς Καρδίας, κατηφορικά κατευθύνεσαι προς τον οικισμό του Κουμάρου. Συνέχεια εχουν το Βωλάξ, το Αγάπι, το Σκλαβοχώρι, ο Σκαλάδος, ο Κρόκος, η Περάστρα, η Κώμη, το Σμαρδάκιτο, ο Ταραμπάδος, ο Κάμπος, τα Λουτρά και η Ξίναρα.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Powered by Wikiloc

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

Κάθε οικισμός έχει φυσικές πηγές με Τηνιακό γάργαρο νεράκι. Ως αθλητής αποστάσεων, οφείλεις να έχεις το δικό σου παγούρι ή ασκό. Οι Σταθμοί Ανεφοδιασμού προσφέρουν: Νερό, αναψυκτικά Έψα, μπύρα Νήσος, ξηρούς καρπούς, σταφίδες, φρούτα και Τηνικακά προϊοντα.

0,8χλμ – Κουμάρος – Νερό από πηγή

2,2χλμ – Βωλάξ – Νερό από πηγή

4,8χλμ – Αγάπι – 1ος Σταθμός Ανεφοδιασμού

6χλμ – Σκλαβοχώρι – Νερό από πηγή

7,9χλμ – Σκαλάδος – 2ος Σταθμός Ανεφοδιασμού

8,3χλμ – Κρόκος – Νερό από πηγή

10χλμ – Περάστρα – Νερό από πηγή

11χλμ – Κώμη – 3ος Σταθμός Ανεφοδιασμού

14χλμ – Σμαρδάκιτο – Νερό από πηγή

14,5χλμ – Ταραμπάδος – Νερό από πηγή

15χλμ – Κάμπος – Νερό από πηγή

17χλμ – Λουτρά – Νερό από πηγή

18,5χλμ – Ξινάρα – 4ος Σταθμός Ανεφοδιασμού

20χλμ – Ιερά Καρδία – Πάγκος Αποκατάστασης