Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

TINOS CHALLENGE - ΑΓΩΝΑΣ 20χλμ

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 08:30 θα δοθεί η εκκίνηση του 4ου ορεινού αγώνα Tinos Challenge

Με τον τερματισμό του αγωνίσματος 20χλμ + Castle Vertical θα λάβετε βαθμολογία για το Cyclades Trai Cup. Η υψομετρική ανάβαση του αγώνα 20χλμ είναι 920μ. Οι βαθμοί τερματισμού είναι: CTC_93ps . Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η εκκίνηση θα δοθεί στον προαύλιο χώρο της Μονής Ιεράς Καρδίας στο Όρος Ξώμβουργο και τα πρώτα χλμ της διαδρομής είναι κατηφορικά. Αποτελείται κατά 85% από παραδοσιακά πέτρινα και μαρμάρινα καλντερίμια και διαγράφει έναν μεγάλο κύκλο γύρω από το Όρος Ξώμβουργο.

Λόγω των βροχοπτώσεων – που μπορεί να συμβαίνουν και κατά την διάρκεια του αγώνα – τα ποτάμια και ρέματα της Τήνου θα έχουν νερά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα χρειαστεί να βραχείτε για να τα διασχίσετε.

Η Τήνος αποτελείται από 62 οικισμούς και για το Tinos Challenge επιλέξαμε 13 από αυτούς. Ο αγώνας ξεκινά “ψηλά”, στο μοναστήρι της Ιεράς Καρδίας, κατηφορικά κατευθύνεσαι προς τον οικισμό του Κουμάρου. Συνέχεια εχουν το Βωλάξ, το Αγάπι, το Σκλαβοχώρι, ο Σκαλάδος, ο Κρόκος, η Περάστρα, η Κώμη, το Σμαρδάκιτο, ο Ταραμπάδος, ο Κάμπος, τα Λουτρά και η Ξίναρα.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Πάτα την λέξη “wikiloc” για να δείς τήν ανάλυση της διαδρομής

Powered by Wikiloc

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

Κάθε οικισμός έχει φυσικές πηγές με Τηνιακό γάργαρο νεράκι. Ως αθλητής αποστάσεων, οφείλεις να έχεις το δικό σου παγούρι ή ασκό. Οι Σταθμοί Ανεφοδιασμού προσφέρουν: Νερό, αναψυκτικά Έψα, μπύρα Νήσος, ξηρούς καρπούς, σταφίδες, φρούτα και Τηνικακά προϊοντα.

0,8χλμ – Κουμάρος – Νερό από πηγή

2,2χλμ – Βωλάξ – Νερό από πηγή

4,8χλμ – Αγάπι – 1ος Σταθμός Ανεφοδιασμού

6χλμ – Σκλαβοχώρι – Νερό από πηγή

7,9χλμ – Σκαλάδος – 2ος Σταθμός Ανεφοδιασμού

8,3χλμ – Κρόκος – Νερό από πηγή

10χλμ – Περάστρα – Νερό από πηγή

11χλμ – Κώμη – 3ος Σταθμός Ανεφοδιασμού

14χλμ – Σμαρδάκιτο – Νερό από πηγή

14,5χλμ – Ταραμπάδος – Νερό από πηγή

15χλμ – Κάμπος – Νερό από πηγή

17χλμ – Λουτρά – Νερό από πηγή

18,5χλμ – Ξινάρα – 4ος Σταθμός Ανεφοδιασμού

20χλμ – Ιερά Καρδία – Πάγκος Αποκατάστασης