Τρίτη, Ιούνιος 19, 2018

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ TINOS CHALLENGE

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Κάθε αγώνας του Cyclades Trail Cup πλαισιώνεται από Πολιτιστικά Δρώμενα. Πέραν του καθαρά αγωνιστικού χαρακτήρα, το Tinos Challenge “παντρεύει” φέτος τον Αθλητισμό με την Γαστρονομία της Τήνου! Οι γεύσεις της Τήνου θα είναι πανταχού παρούσες και σε συνδυασμό με την διαφορετική διαδρομή του φετινού αγώνα, θα σας προσφέρουν την τέλεια εμπειρία!

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στον οικισμό των Υστερνίων, ο Σύλλογος Υστερνιωτών Τήνου “Η Αγιά Παρασκευή” θα αναλάβει το Pasta Party του αγώνα με μια διαφορετική, παραδοσιακή πινελιά. Ως είθισται, στις αρχές της χειμερινής περιόδου, πραγματοποιούνται τα “χοιροσφάγια” και ακολουθεί το παραδοσιακό γλέντι με την συμμετοχή όλου του χωριού. Ετοιμάσου λοιπόν για ένα διαφορετικό, εναλλακτικό Pasta party στα Υστέρνια, με θέα το Αιγαίο και την Σύρο!

Το βράδυ του Σαββάτου και αν μας το επιτρέψει ο καιρός, στον προαύλιο χώρο της Μονής Ιεράς Καρδίας, θα στηθεί τηλεσκόπιο και θα πραγματοποιηθούν μαθήματα απλής αστρονομίας. Το μοναστήρι θεωρείται ιδανική τοποθεσία για το σκοπό αυτό μιας και απέχει από άλλους οικισμούς και το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Όπως και στα παλαιά πανηγύρια απομακρυσμένων περιοχών, έτσι κι εμείς, στην Ιερά Καρδία, θα ακούσουμε “καντάδες” και απαλούς ήρεμους ήχους. Φυσικά με την συνοδεία βραδινών μεζέδων και κρασιού.

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, το εστιατόριο “Μαραθιά” θα φροντίσει για το αθλητικό σου πρωινό! Με συνταγές όπως: τάρτα βρώμης με ντομάτα καραμελωμένα κρεμμύδια ελιές και κάπαρη, ξερά σύκα Τήνου γεμιστά με μπάρες από βρώμη καρύδι αμύγδαλο και σουσάμι, ψωμί τύπου φοκάτσια με αλεύρι ολικής άλεσης κίτρινη κολοκύθα και σπόρους, αθλητές, εθελοντές και επισκέπτες θα μείνουν γευστικά ικανοποιημένοι πριν τον αγώνα!

Φυσικά τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού δεν θα λείψουν από τους πάγκους ανεφοδιασμού, κατά την διάρκεια του αγώνα! Εσυ ακόμα να δηλώσεις συμμετοχή?

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Πρόγραμμα Αγώνων και Πολιτιστικών δρώμενων 

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2017

10:00 – Άνοιγμα Γραμματείας στο Δημοτικό Σχολείο Υστερνίων

13:00 – 1η Εκκίνηση αγώνα Vertical  *Σε κάθε εκκίνηση, 4 αθλητές θα ανεβαίνουν το μονοπάτι

14:45 – Τελευταία Εκκίνηση

15:00 – Λήξη αγώνα

15:15 – Έναρξη Pasta Party στον οικισμό Υστερνίων από τον Σύλλογο Υστερνιωτών

17:30 – Τεχνική Ενημέρωση στο Δημοτικό Σχολείο Υστερνίων

21:30 – Μαθήματα αστρονομίας στον προαυλιο χωρο της Μονής Ιεράς Καρδίας

22:00 – Ήρεμη μουσική βραδιά με βραδυνούς μεζέδες στον προαυλιο χωρο της Μονής Ιεράς Καρδίας 

 

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2017

07:00 – Άνοιγμα Γραμματείας στην Μονή Ιεράς Καρδίας

07:10 – Πρωινός μπουφές για όλους, απο το εστιατόριο “Μαραθιά

08:00 – Σύντομη τεχνική ενημέρωση αγώνων

08:30 – Εκκίνηση αγώνα20χλμ

09:00 – Εκκίνηση αγώνα 4χλμ

12:30 – Λήξη Αγώνων

13:00 – Απονομές