Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ βρίσκεται καθημερινά εδώ και 43 χρόνια στο πλάι των ογκολογικών ασθενών.  Στα πλαίσια των ενημερωτικών του δράσεων πρόληψης στηρίζει το Cyclades Trail Cup και θα συμμετέχει με τη πραγματοποίηση επιστημονικών ομιλιών για τον Καρκίνο του Δέρματος και το Μελάνωμα από ιατρό – δερματολόγο καθώς και με την διανομή επιστημονικών εντύπων από εθελοντές σε όλους τους συμμετέχοντες. Η εν λόγω δράσεις πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρίας Bristol Myers Squibb.

Από το 2012 για πρώτη φορά στην Αθήνα δημιουργείται μια ολοκληρωμένη και απόλυτα οργανωμένη ακαδημία στίβου για παιδιά, ενήλικες και υποψήφιους για σχολές στο ΟΑΚΑ. Η “Athens Track ‘n field Academy“ είναι πιστοποιημένο σωματείο της ομοσπονδίας του στίβου – ΣΕΓΑΣ – και αποτελείται από έμπειρους καθηγητές φυσικής αγωγής, προπονητές – πρωταθλητές, πρώην μέλη της εθνικής ομάδας στίβου.

Σκοπός της Aκαδημίας μας είναι η προαγωγή της υγείας και της φυσικής ευεξίας, αύξηση της δύναμης, της ταχύτητας, της αντοχής, η βελτίωση της ευλυγισίας και τέλος η καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης και της αυτοπειθαρχίας.

Η Aκαδημία μας σε συνεργασία με την διοίκηση του ολυμπιακού σταδίου είναι έτοιμη να σας υποδεχτεί στις προπονητικές εγκαταστάσεις στίβου του O.Α.Κ.Α.

Ανεξερευνητη Κληρονομια

Ανεξερεύνητη είναι ο ορισμός που διαλέξαμε, πιστεύοντας ότι περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τον τύπο της πολιτιστικής κληρονομιάς στην οποία έχουμε επικεντρώσει το έργο μας. Ανεξερεύνητη κληρονομιά, μιλώντας για θησαυρούς άγνωστους στους πολλούς αλλά πολύ αγαπημένη σε αυτούς που τους αφορά άμεσα. Εμείς εδώ στη diadrasis πιστεύουμε ότι, αν μεριμνήσουμε για αυτούς τους θησαυρούς μέσα από δυνατές συνέργειες μεταξύ ειδικών και ενεργών ομάδων που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο πολιτιστικό αγαθό, μπορούμε να ανοίξουμε νέους ορίζοντες για τη διάσωσή τους. Ελάτε να ευαισθητοποιήσουμε και να δραστηριοποιήσουμε περισσότερο κόσμο για να σώσουμε μαζί όσο γίνεται περισσότερα μικρά μουσεία, τοπικά παρεκκλήσια, μνημεία σε πόλεις και την τοπική τους ιστορία, μαζί με πρακτικές και παραδόσεις, για το καλό όλων μας!

Ο Σκοπος Μας

Η μέριμνα, η προστασία και η διάσωση της ανεξερεύνητης πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της διάδοσης της γνώσης, των ειδικοτήτων και της επιμονής, ακολουθώντας μία διαδραστική μη τυπική εκπαίδευση σε συνδυασμό με έρευνα και απόκτηση εμπειριών.

Με ποιους, Για Ποιον

Είτε είσαι επαγγελματίας του πολιτισμού είτε μια κοινότητα που διαθέτει ένα διαμάντι ανεξερεύνητης κληρονομιάς, είτε απλά αγαπάς τον πολιτισμό και θέλεις να βρεις τι περισσότερο θα μπορούσες να κάνεις γι’ αυτόν, έλα στην ομάδα μας για να βιώσεις και να ανακαλύψεις περισσότερα σχετικά με την φροντίδα της πολιτιστικής κληρονομιάς με διαδραστικό τρόπο.